Hier staan wij voor

Hier staan wij voor

Wie zich veilig voelt durft alles
De beste versie van jezelf zijn
Kennis en vaardigheden voor nu en later

OBS Het Groene Eiland is een basisschool in Gouda wijk Bloemendaal/ Plaswijck, waar het basisonderwijs voor kinderen van de basisschoolleeftijd 4 tm 12 met zorg en aandacht vormgeeft.
OBS Het Groene Eiland is een Openbare Basisschool aan de Oosthoef in Gouda, midden in het groen van het groene eiland.

OBS Het Groene Eiland heeft het schooljaar 2023-2024, 4 groepen namelijk:
groep  0-1-2, groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8,
In deze groepen doorlopen de kinderen verschillende keren de fase jongste en oudste. Door in gecombineerde groepen les te krijgen leren zij naast rekenen en taal veel andere belangrijke vaardigheden. Zoals zelfstandig werken, hulp krijgen en bieden, verantwoordelijkheid nemen en krijgen, plannen en nog veel meer.

 

Een basisschool in Gouda voor een goede basis voor het vervolgonderwijs

Wanneer kinderen hun schoolloopbaan afsluiten op onze fijne basisschool sluiten zij perfect aan bij de middelbare scholen in Gouda en alles wat hier bij komt kijken. Zoals kunnen plannen, werken met een agenda,  zelfvertrouwen hebben en presenteren. Leren leren, het ontdekken van de wereld, samenwerken en geloven in jezelf. 

GROEN

Onze school staat midden in het groen, heeft een prachtig groot en groen schoolplein en is omringd door bomen, vogels, egels en andere groen bewoners. 
Wij vinden het belangrijk oog te hebben voor het groen, een gezonde leefomgeving en leefstijl en willen de kinderen meegeven zuinig te zijn op dit kostbaar goed. Niet alleen kennis en vaardigheden voor nu en later op het gebied van cognitie maar ook op het gebeid van duurzaamheid, natuur en toekomst.
Wij hebben een prachtige moestuin, vangen een groot gedeelte van het regenwater op in regentonnen en zijn aan het sparen voor een 'groene muur'. Het groen is buiten maar ook binnen terug te vinden. In onze heerlijke lichte en ruimte hal en ons nieuwe leesbos.
We proberen zoveel mogelijk afval te scheiden en te minderen en hebben voor de kinderen vanaf november tm april 3 dagen schoolfruit.